+31 6 36 41 24 45 info@whyforhealth.com

WHY

Welkom bij WHY!

Ik ben Anneli Degens, 31 jaar en een enthousiaste, sportieve en gemotiveerde orthomoleculair therapeute en vitaliteitscoach.

Ontzettend graag wil ik mijn  kennis, visie en eigen ervaringen omtrent gezondheid en levensstijl met zoveel mogelijk mensen delen.  Daarom ben ik in 2018 mijn praktijk WHY gestart waarin ik mijn vak als orthomoleculair therapeute uitdraag.

Ten gevolge van persoonlijke ervaringen heb ik gedurende afgelopen jaren een enorme interesse ontwikkeld in het menselijk lichaam vanuit mentaal, lichamelijk en emotioneel oogpunt. En vooral ook de samenwerking tussen deze. Om deze interesse te voeden heb ik de opleiding Hormoonfactor Trainer, Medische- en Psychosociale Basiskennis en Orthomoleculaire Geneeskunde volgens de kPNI gevolgd. Deze opleidingen heb ik allen met veel enthousiasme en cum laude afgerond.

Als therapeute leg ik de aandacht bij de oorzaak van jouw klachten aangezien het symptoom nooit het échte probleem is. Op deze wijze ga ik voorbij aan een symptoom bestrijdende behandeling en pak ik jouw probleem bij de wortel aan.  Om de oorzaak van gezondheidsaandoeningen te begrijpen stel ik net zolang de vraag ‘WHY?’ totdat ik  het antwoord vind. Hierbij focus ik mij op jou als persoon in het geheel: naast jouw  huidige aandoeningen worden ook aspecten als jouw voedings- en bewegingspatroon, psyche welzijn, stressmanagement, ziektegeschiedenis en eventuele gebeurtenissen uit het verleden in kaart gebracht.

Zo streef ik ernaar jouw gezondheidsklachten blijvend te verhelpen en jou een  toekomst met een optimale gezondheid en  een grote dosis levensenergie te kunnen bieden!

 

Gezonde groet,

 

Drs. Anneli.C.J. Degens

Orthomoleculaire geneeskunde volgens de KPNI

‘Een goede gezondheid: it is all about energy!’

Een lichaam is gezond wanneer het totale lichaam over voldoende energie en een juiste energieverdeling beschikt.  Dit maakt het mogelijk dat alle cellen, organen, weefsels en systemen optimaal kunnen functioneren. De energie die hiervoor nodig is wordt verkregen uit voedingsstoffen: koolhydraten, vetten, eiwitten, mineralen en vitamines.

Gezondheidsklachten ontstaan bij een langdurig tekort aan energie en/of een verkeerde energieverdeling. Hierdoor kunnen lichamelijke functies niet meer optimaal verlopen en ontstaan verstoorde lichaamsprocessen. Wanneer de energiebehoefte wordt aangevuld en een juiste balans wordt verkregen kunnen deze verstoringen worden hersteld.  Dit wordt gedaan door het toepassen van interventies op het gebied van voeding, suppletie, beweging en mindset.

‘Het symptoom is nooit het echte probleem’

Naast aandacht te besteden aan het herstellen van de energiebalans wordt ook gekeken naar de reden WHY dit energieprobleem is ontstaan.

Zo onderzoeken we welke factoren in jouw leven de oorzaak zijn van jouw klachten. Om dit op te lossen gebruikt WHY de inzichten van de kPNI (Klinische Psycho-neuro-Immunologie) Dit is een wetenschap gebaseerd op de interacties tussen de psyche, het zenuwstelstel, immuunsysteem en het hormoonstelsel.

Dit betekent dat de behandeling niet alleen op jouw fysieke gesteldheid maar ook jouw emotionele en mentale welzijn is gericht. Door deze brede benadering kan worden voorbij gegaan aan symptoombestrijding en  kan het probleem bij de wortel worden aangepakt.

Waarom WHY?

Orthomoleculaire kPNI is gericht op het aanpakken van gezondheidsklachten door verstoorde lichaamsprocessen te herstellen en inzicht te verkrijgen WHY deze processen verstoord zijn. De vraag WHY verstoringen zijn opgetreden leidt tot de oorsprong van de klacht. Van hieruit kan een behandeling worden gestart en de oorzaak van de klachten en ziekten worden bestreden. Op deze wijze wordt jouw klacht bij de wortel aangepakt waardoor een blijvend energieker en gezonder leven mogelijk wordt gemaakt.

‘Lichamelijke klachten en ziektebeelden aanpakken betekent: Stel zolang de vraag WHY? totdat je het antwoord vindt.’

Investeer in jouw toekomst.

Vandaag kan het begin zijn van een nieuwe start. De start van een gezond, vitaal en energiek leven!